latinica  ћирилица
09/04/2024 |  13:53 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Вукановић љут кандидатуром Станивуковића; ПДП: Не мијешај се у унутрашња питања странке

Након што је јуче лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић рекао је му је "жао Игора Црнатка и других часних људи и искрених опозиционара у ПДП-у који су нажалост остали у мањини", гласајући да кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке буде Драшко Станивуковић, ПДП се данас огласио саопштењем у којем су му поручили да се не мијеша у унутрашња питања њихове странке.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

- Позивамо Вукановића да, у складу са сарадњом коју имају, престане са константним оцјенама дјеловања и мијешања у унутрашња питања ПДП-а.

ПДП наводи да су партија која постоји готово четврт вијека има свој Статут, органе и процедуре и да сваку одлуку доносе у складу са тим.

- Поштујемо своје колеге из опозиције и никада себи не бисмо дали за право да се мијешамо у унутрашње процесе било које странке, те нећемо ни Вукановићу причати како треба или не треба он да наступа или како да води своју организацију истиче се у саопштењу.

Из странке напомињу да ће наставити да своје одлуке доносе на својим органима, у складу са програмским принципима, те да их никакви спољни утицаји неће поколебати у томе.