latinica  ћирилица
09/04/2024 |  16:04 ⇒ 16:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Појачана безбједност уочи меча ПСЖ - Барселона након терористичких пријетњи

Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманен затражио је данас да се "значајно" појача безбједност уочи утакмице између ПСЖ-а и ФК Барселоне који ће се одиграти сриједу на Парку принчева у Паризу.
Француска полиција (Фото: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN, илустрација) -
Француска полиција (Фото: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN, илустрација)

- Шеф полиције, са којим сам разговарао веома рано јутрос, знатно је ојачао безбедносне ресурсе", изјавио је министар унутрашњих послова, напомињући да је Исламска држава недавно јавно објавила "јасну пријетњу" - преноси Франце 24.

Генерални директорат за унутрашњу безбедност "посебно напорно ради на пружању превентивних или, ако је потребно, куративних информација", рекао је он у Паризу током посјете рјечној бригади штаба полиције, која ће посебно бити ангажована на обезбјеђивању церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу.

Исламска држава је одговорна за посљедњих осам напада које је Француска доживјела - подвукао је Дарманен и позвао да се "не тоне у оно што терористичка пропаганда покушава да уради, односно да сије страх и терор, свуда".

Француски медији су пренели да је ИС запретила да ће извршити терористичке нападе на места одржавања фудбалских утакмица Лиге шампиона заказаних за уторак и сриједу.

Четвртфинале Лиге шампиона између ПСЖ-а и Барселоне биће одиграно на Парку принчева 10. априла.

У марту је француски премијер Габријел Атал саопштио да је ниво терористичке пријетње у земљи подигнут на максимални ниво, а предсједник Емануел Макрон назвао је ту одлуку разумном.