latinica  ћирилица
09/04/2024 |  17:23 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Нинковић подржао трку "Београд-Бањалука" (ВИДЕО)

Трка ће ући у Бањалуку и то не смије доћи у питање, поручио је послије састанка делегацији међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука", први човјек Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.
Љубо Нинковић - Фото: Уступљена фотографија
Љубо НинковићФото: Уступљена фотографија

Средства за циљ трке у износу од 50 хиљада марака су резервисана амандманима на буџет града за 2024. годину и њихова реализација зависи само од потписа градоначеника да се иста одобре.

- Ми ћемо учинити све, да се то деси у најскорије вријеме и да то буде до почетка трке, како би се планиране активности око циља у Бањалуци могле реализовати. Трка ће сигурно ући у Бањалуку и то не смије доћи у питање - поручио је Нинковић.

Директор трке "Београд Бањалука", Владимир Куваља је скренуо пажњу да Градска управа на челу са градоначеником мора да обрати пажњу на спорт и спортске догађаје који су прославили овај град.

- Захваљујући предсједнику Скупштине града Љуби Нинковићу трка ће завршити у Бањалуци, што је јасна порука нама спортистима да неко разумије и схвата важност спорта и спортских догађаја. Имали смо на стотине писама и порука од наших суграђана који су нам дали подршку у смислу уласка каравана у град, просто људи то желе и немогуће је ићи против воље грађана. Разочаран сам са људима који воде спорт града, који очигледно ствари посматрају из угла искључиво политике. Тачно је да дајем подршку предсједнику Републике Српске и ако им то смета, они не могу да воде највећи град Српске - рекао је Куваља.