latinica  ћирилица
13/04/2024 |  12:30 ⇒ 15:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Сиднеј: Број жртава порастао на седам, мајка повређеног детета подлегла повредама (ФОТО/ВИДЕО)

Број погинулих у данашњем нападу ножем у тржном центру Вестфилд Бондај на истоку Сиднеја повећан је на седам, укључујући и нападача, јавља репортер Танјуга из Сиднеја.
Напад у тржном центру у Сиднеју (Фото: EPA-EFE/STEVE MARKHAM) -
Напад у тржном центру у Сиднеју (Фото: EPA-EFE/STEVE MARKHAM)

Мајка малог дјетета које је тешко повријеђено, уз још седам особа у нападу, подлегла је повредама, наводи се у извјештају.

Напад ножем у тржном центру Вестфилд Бондај на истоку Сиднеја, се догодио данас поподне по локалном времену, а нападача је убила полиција, изјавио је представник полиције Ентони Кук.

- Припадница полиције се суочила са нападачем... ходала је брзо иза њега да би га сустигла. Окренуо се према њој и подигао нож. Употријебила је ватрено оружје и та особа је сада мртва - рекао је он.

Према изјави свједока, припадица полиције је нападачу рекла да баци нож, а како он то није урадио, пуцала му је директно у груди.

Кук је рекао да се, на основу прелиминарне истраге, чини да је нападач дјеловао сам.

На конференцији за новинаре, полиција је саопштила да вјерује да је нападач боравио у тржном центру, изашао и вратио се са ножем, прије него што је почео да напада жртве.

Кук је навео да је више људи пребачено у болницу.

Напад у тржном центру у Сиднеју (Фото: EPA-EFE/STEVE MARKHAM)

Претходно је извор из полиције рекао да је неколико особа у критичном стању, пренио је Сиднеј морнинг хералд. Међу повријеђенима је и деветомјесечна беба.

Још није познат мотив напада, али се за сада не искључује ни могућност да је ријеч о терористичком нападу.

Стотине људи евакуисано је из тржног центра након извјештаја о човјеку који је наоружаном ножем.