latinica  ћирилица
16/04/2024 |  23:49 ⇒ 17/04/2024 | 00:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Фудбалери Пари Сен Жермена и Борусије Дортмунд у полуфиналу Лиге шампиона (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Пари Сен Жермена и Борусије из Дортмунда пласирали су се вечерас у полуфинале Лиге шампиона.
Фудбал   (Илустрација: РТРС) -
Фудбал (Илустрација: РТРС)

ПСЖ је вечерас у гостима побиједио Барселону резултатом 4:1 у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона. "Свеци" су изборили пласман у полуфинале најквалитетнијег европског клупског такмичења, иако су у првој утакмици одиграној прошле недјеље у Паризу поражени од Барселоне резултатом 3:2.

Шампион Француске је вечерас у Барселони стигао до убједљиве побједе од 4:1. Голове за ПСЖ постигли су Осман Дембеле у 40, Витиња у 54. и Килијан Мбапе у 61. (пенал) и у 89. минуту. Једини стријелац за Барселону био је Рафиња у 12. минуту.

Каталонски клуб је меч завршио са фудбалером мање, пошто је у 29. минуту директан црвени картон добио Роналд Араухо. Главни судија меча Иштван Ковач искључио је и тренера Барселоне Ћавија Ернандеза у 56. минуту.

Фудбалери Борусије изборили су пласман у полуфинале ЛШ, пошто су вечерас у Дортмунду савладали мадридски Атлетико резултатом 4:2. У првом дуелу четвртфинала ЛШ одиграном прошле недјеље у Мадриду било је 2:1 за Атлетико.

Голове за Борусију у вечерашњој утакмици постигли су Јулијан Брандт у 34, Јан Матсен у 39, Никлас Филкруг у 71. и Марсел Забицер у 74. минуту. Код гостију, у листу стријелаца уписали су се Матс Хумелс (аутогол) у 49. и Анхел Кореа у 64. минуту.