latinica  ћирилица
17/04/2024 |  08:32 | Аутор: РТС

Вучевић: Гласање у Стразбуру наставак фестивала лицемерја и још један ексер у сандук међународног права

Мандатар за састав нове Владе Србије Милош Вучевић каже за да је у Стразбуру виђен наставак фестивала лицемерја и још један ексер у сандук међународног права.
Милош Вучевић - Фото: РТРС
Милош ВучевићФото: РТРС

Потпредсједник Владе Србије, министар одбране у техничком мандату и мандатар за састав нове Владе Србије Милош Вучевић рекао је поводом гласања у Парламентарној скупштини Савјета Европе, да је Србија на историјском мјесту на којем је била увијек, да може сваког да погледа у очи.

Истиче да Србија, прије свега, не крши основне принципе међународног јавног права и основна правила и стандарде који би требали да важе за све државе

- Оно што смо јуче видјели у Стразбуру је наставак тог фестивала лицемерја и још један ексер у мртвачки сандук међународног јавног права и свих стандарда које би требали да важе - истакао је Вучевић за РТС.

Дан након гласања у Савјету Европе Вучевић каже да то није само питање да ли је тзв. Косово држава, јер није, већ нису испоштовани ни основни принципи које су сами поставио пред Приштину, од којих је најважнији формирање ЗСО.

- То није питање наше перцепције КиМ као коклевке идентитета већ су они сами погазили оно што су поставили, јер им је то неко тражио телефоном или мејлом. Србија ће се борити аргументима, чињеницама, правом, моралом и вером у себе, јер ако ми не вјерујемо у себе не можемо очекивати ни да ће други - поручио је Вучевић.

Каже да нема много маневарског простора али и да нема повлачења и предаје.

- То што газе основне норме на крају ће бити њихова брука, али не може трајно да буде законито оно што је незаконито - рекао је Вучевић.