latinica  ћирилица
23/04/2024 |  10:02 | Аутор: СРНА

ИТФ турнир "Добој опен 2024" почиње 6. маја

У Добоју 6. маја почиње 17. ИТФ турнир "Добој опен 2024", чији је наградни фонд 15.000 долара, речено је Срни у добојском Тениском клубу.
Тенис - Фото: РТРС
ТенисФото: РТРС

Секретар овог клуба Драган Драгичевић је истакао да је овај турнир, уз Међународни рукометни турнир ТВ шампиона, једна од најзначајнијих манифестација у Добоју у току године.

- Квалификације су проширене на 48 играча. Главни турнир остаје на 32 играча - изјавио је Драгичевић и додао да је овај спортски догађај и на листи манифестација од посебног значаја за Републику Српску.

На турниру ће учествовати члан добојског Тениског клуба Андреј Недић, тренутно 606 на АТП листи, а очекује се и Марко Максимовић, уколико се укаже међупростор у његовом такмичарском календару.

Тениски клуб "Добој" ове године организује три турнира из категорија "ITF vorld tenis tur", "ITF juniors tur", и "Тенис Јуроп", као и турнир за ветеране који окупља такмичаре из земаља региона, што је велика шанса домаћим играчима да дођу до првих АТП бодова и покажу таленат.

Драгичевић је рекао да су турнири из категорије "ITF vorld tenis tur" веома значајни играчима за стицање АТП бодова, те нагласио да је кроз добојски турнир прошло много играча који данас остварују запажене резултате на тениским турнирима виших категорија.

Он је напоменуо да је финансијска конструкција за организовање турнира још отворена, а да су једину сигурну подршку добили од града.

Драгичевић је истакао да је Тениски клуб у Добоју једини у БиХ који организује два међународна турнира и један европски, кроз које прође више од 500 такмичара из готово цијелог свијета.

- Ово није више само спортска прича, већ има и туристичког потенцијала, као и других пратећих. Било би много лакше да постоји више слуха за ове догађаје - оцијенио је Драгичевић.