latinica  ћирилица
23/04/2024 |  12:07 ⇒ 13:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Желим да играм на ОИ у Лос Анђелесу 2028. године

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да жели да игра на Олимпијским играма у Лос Анђелесу, које ће бити одржане 2028. године, преносе шпански медији.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER)

Ђоковић је синоћ Мадриду добио награду "Лауреус" за најбољег спортисту свијета у 2023. години.

Српски тенисер је по пети пут у каријери освојио признање за најбољег спортисту године.

- Мој најважнији циљ у овој години је златна медаља на ОИ у Паризу. Вјерујем да је то могуће, да не вјерујем, не бих ни играо. Увијек морате да вјерујете да је све могуће у животу. Ко зна да ли ћу поново имати такву шансу. Желим да учествујем на ОИ у Лос Анђелесу 2028. године, али никада не знате шта ће се десити - рекао је Ђоковић.

Ђоковић је шпанским медијима објаснио зашто је одлучио да пропусти Мастерс у Мадриду.

- Припремам тело за Ролан Гарос, Вимблдон, ОИ у Паризу и Ју-Ес опен. Овај период је изузетно важан за мене. Планирам да учествујем на Мастерсу у Риму за двије недјеље. Надам се да ћу догодине играти у Мадриду - додао је најбољи тенисер свијета.

Ђоковић је истакао да поштује шпанског тенисера Рафаела Надала.

- Надал је добра особа и легенда нашег спорта. Он је мој најважнији ривал свих времена. Надам се да ћу бар још једном играти против њега. У овом тренутку не могу дати никакву прогнозу, али невјероватно је шта је све урадио у својој каријери, као спортиста али и са својом супругом и фондацијом јер је инспирисао много младих широм свијета - навео је Ђоковић.

Мастерс у Риму на програму је од 8. до 19. маја.