latinica  ћирилица
26/04/2024 |  11:06 ⇒ 14:06 | Аутор: РТС

У Атини ухапшена два члана "Пинк пантера" - Срби украли накит вриједан више од 300.000 евра

Два Србина, члана криминалне групе "Пинк Пантери", ухапшена су у Атини због провала у златаре из којих су украли накит у вриједности више од 300.000 евра, објавио је грчки сајт Лефимерида.
Грчка полиција (фото: EPA-EFE/SIMELA PANTZARTZI - илустрација) -
Грчка полиција (фото: EPA-EFE/SIMELA PANTZARTZI - илустрација)

Двојица држављана Србије, стара 50 и 53 године, ухапшена су у среду у центру Атине, при чему се 53-годишњак снажно опирао хапшењу.

Надлежни органи су рекли да је ријеч о припадницима шире транснационалне криминалне групе "Пинк Пантери" која се углавном бави пљачкама златара.

Како Иефимерида сазнаје, истрага двојицу ухапшених Срба оптужује да су најмање од децембра 2023. године формирали банду и вршили крађе у златарама, при чему су украли накит у износу од више од 315.000 евра.

Из досадашње прелиминарне истраге ријешена су два случаја провала у златаре у центру Атине, а истрага ради на утврђивању пуног обима њиховог криминалног дјеловања.

Истрага наводи да су они користили фалсификована документа и да су управљали возилима са страним регистарским ознакама.

Након претреса њихових домова, између осталог, пронађени су и одузети три сата, накит, као и лажна возачка дозвола, а поред тога, одузети су мотоцикл и аутомобил који су користили за превоз.