latinica  ћирилица
26/04/2024 |  13:29 ⇒ 13:42 | Аутор: Агенције

Поново кажњени прволигаши

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза БиХ је разматрала пријаве Комитета за такмичење за покретање дисциплинских поступака због прекршаја на утакмицама 25. и 26. кола Wwin лиге БиХ и сусрета Купа БиХ и донијела више одлука.
Борац - Сарајево (Фото: ФК Борац ) -
Борац - Сарајево (Фото: ФК Борац )

Највећа казна је изречена ФК Сарајево које ће Савезу морати да исплати укупно 11.500 КМ. Казна од 8.500 КМ је за дешавања на мечу против Игмана, а преостала сума за инциденте на градском дербију са Жељезничаром. Кажњени су због кориштења пиротехничких средстава и због вријеђања. Игман је због пиротехнике навијача кажњен са 2.000 КМ.

Тако ће и мостарски Вележ морати ФС да исплати 8.500 КМ због дешавања на сусрету против Борца. Мостарци су кажњени  због кориштења пиротехнике и због тога што су навијачи бацали предмете у ограђени дио терена.

Са по 4.000 КМ кажњени су Зрињски и Борац за четири утакмице. Зрињски је кажњен са 2.000 КМ због дешавања на сусретима са Звијездом и Слогом, а Борац за мечеве против слоге и Широког Бријега. Све казне су због пиротехнике.

Објављене су и казне након извјештаје службених лица са утакмице 26. кола између Зрињског и Вележа те је донесено низ одлука.

Зрињски је кажњен јединственом новчаном казном од 18.000 КМ због пропуста у организацији утакмице, употребе пиротехнике и убацивања тврдих предмета на терен, нереда на стадиону по завршетку меча због дискриминирајућег скандирања навијача. 

Комесар за безбједност Зрињског Желимир Пуљић је кажњен са 1.500 КМ због пропуста у обављању дужности.

Истовремено је потврђена казна за Зрињски забране одласка навијача на једну гостујућу првенствену или Куп утакмицу, сходно одлуци Дисциплинске комисије од 22. новембра прошле године (условно кажњавање).