latinica  ћирилица
26/04/2024 |  13:58 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Којовић тврди да коалиција "Тројке" више не постоји и најављује нове санкције за људе око Додика

Посланик Наше странке у Представничком дому БиХ Предраг Којовић изјавио је да коалиција странака на нивоу БиХ више не постоји.
Предраг Којовић, архива -
Предраг Којовић, архива

Којовић вјерује да је ово година расплета.

- Мислим да ћемо неке проблеме које носимо већ друго времена, више од деценију, у овој години на неки начин ријешити. Сигуран сам да ће то бити на начин који је добар за БиХ - рекао је Којовић.

Он сматра да ће на политичкој сцени доћи до промјена, до интервенције међународне заједнице.

- Очекујем да и домаће судство донесе неке одлуке које могу утицати на то ко учествује у вођењу ове државе - рекао је Којовић за БХРТ.

Говорио је и о састанку лидера "Тројке" са представницима земаља Квинте.

- Све је више људи који мисле да заправо не треба више разговарати са Додиком, треба га изоловати, на неки начин прекинути (давање) појаса за спасавање преговорима, треба сачекати да се овај судски процес заврши, какве ће имати консеквенце, а спремају се и нове санкције које ће таргетирати људе око њега - рекао је Којовић.

Говорећи о Изборном закону Којовић је рекао да је "јако добар".

- Тешко да ћемо ми направити бољи од овога што је Кристијан Шмит урадио. Ако је циљ ових састанака да се мијења онај дио одредби којим би се Централна изборна комисија из једне политичке гарнитуре дао у руке другој политичкој гарнитури, ми као Наша странка сигурно нећемо у том учествовати. Нас занима професионални ЦИК, а не да се са сваком парламентарном већином формира нови ЦИК - рекао је Којовић.

Одговорио је и на питање постоји ли коалиција на нивоу БиХ.

- Сматрам да тренутно не постоји коалиција на нивоу БиХ. Да онај договор који смо имали који се тицао европског пута више не важи, јер једна од страна га је брутално прекршила. Додика антиевропска политика је испливала под рефлекторе. Вјеровао сам да сваки човјек заслужује другу шансу, али умиљавање насилнику ме не занима - закључио је Којовић.