latinica  ћирилица
26/04/2024 |  18:07 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Вишемилионска улагања: У Челинцу изградња моста преко ријеке Укрине (ВИДЕО)

У Старој Дубрави код Челинца почиње изградње новог моста на ријеци Укрини. Вриједност ове инвестиције је милион 750 хиљада марака, а рок за завршетак пројекта је 18. Биће изграђене и приступне саобраћајнице.
Радови у Челинцу - Фото: РТРС
Радови у ЧелинцуФото: РТРС

Почиње градња моста на који се дуго чекало. Постојећи осим што нема задовољавајућу носивост, нема ни ширину предвиђену за једносмјерни саобраћај.

Ријеч је о значајном инфраструктурном пројекту који ће омогућити бољи саобраћај на дионици пута Челинац-Прњавор-Станари.

- Допринијеће и бољем развоју саме општине и самог овог мјеста, гдје повезујемо ове наше мјесне заједнице са сусједним општинама. Искористио бих прилику да се захвалим ЈП "Путеви Републике Српске, Влади Српске, као и њеном руковидству на овој значајној инвестицији која се дешава на територији наше општине - истакао је начелник општине Челинац Владо Глигорић.

Предузеће "Путеви" широм Српске планирају инвестирати средства у рехабилитацију и санацију регионалних и магистралних путева, мостове и инфраструктурне објекте.

- Изградњом овог моста, мислимо да ће се много олакшати саобраћај када је у питању већи теретни превоз, а извођач је "Група Фортис" заједно у конзорцијуму са "Козарапутевима" и "Приједорпутевима" - напомиње вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Милан Дакић.

Сљедеће године у плану је наставак изградње регионалног пута Челинац-Укрина према Теслићу дужине два километра.