latinica  ћирилица
27/04/2024 |  13:56 | Аутор: СРНА

Арлов на Јарињу уручио стипендије за седморо дјеце

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас на административном прелазу Јариње четворомјесечне стипендије укупне вриједности 2.800 евра за седморо српске дјеце из јужне покрајине, а средства су прикупљена, захваљујући донацијама хуманих људи из Републике Српске.
Арлов уручио стипендије - Фото: Уступљена фотографија
Арлов уручио стипендијеФото: Уступљена фотографија

Арлов је на Јарињу уручио и једнократну помоћ од 300 евра за троје дјеце Драгане Аџић која са породицом живи у прихватном центру у Лепосавићу, а избјегла је са Баније у Хрватској.

Арлов је рекао Срни да Одбор од маја 2016. године стипендира српску дјецу на Косову и Метохији.

- Ријеч је о дјеци из Косовке Каменице, Новог Брда, Гњилана, Косовске Митровице, Звечана и Лепосавића из вишечланих и социјално угрожених породица, болесној дјеци, дјеци и младима са потешкоћама у развоју и дјеци самохраних мајки - појаснио је Арлов и додао да посљедњих година донацију уручује на Јарињу јер су му самопроглашене власти у Приштини забраниле улазак на Косово и Метохију.

Он је напоменуо да средства донатора нису довољна, али да представљају знак пажње како би Срби на Космету знали да нису сами.

- Велику захвалност за стипендије Одбору и хуманим људима из Републике Српске шаљу породице Максимовић, Николић, Ристић, Ракић, Вуковић, Миливојевић и Дељевић чија дјеца примају већ низ година ову донацију - рекао је Арлов.

Он је најавио да Одбор у мају и јуну припрема два хуманитарна концерта у Бањалуци за помоћ дјеци са потешкоћама у развоју и вишечланим породицама на Косову и Метохији.

- За јуни припремамо и велики пројекат, 12. по реду, "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" у оквиру којег ће 15 локалних заједница у Српској угостити око 700 српске дјеце, просвјетних радника, малишана и младих са потешкоћама у развоју и њихових родитеља са Косова и Метохије - рекао је Арлов.