latinica  ћирилица
28/04/2024 |  07:37 ⇒ 07:44 | Аутор: sputniknews.com

Крај за Србе у Мадриду – Кецмановић стао пред Рудом

Миомир Кецмановић заустављен је у другом колу Мастерса у Мадриду од Норвежанина Каспера Руда – 6:4, 6:1, у мечу који је био изузетно узбудљив, без обзира што то на први поглед не потврђује пет освојених гемова српског тенисера.
Миомир Кецмановић (Фото: EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ) -
Миомир Кецмановић (Фото: EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ)

Јасно је да је Руд као шести играч на АТП ранг-листи имао улогу апсолутног фаворита против 60 позиција слабије рангираног Београђанин, и баш то је мотивисало Кецмановића да га поприлично намучи у првом сету који је трајао 45 минута.

Ревија брејкова обиљежила је први сет, чак пет у десет одиграних гемова.

Двобој Кецмановића и Руда управо је стартовао "крађом" сервиса за коју се постарао Србин. Одмај је одузео сервис Норвежанину и усљедила је потврда брејка.

Наредна чак четири гема, самим тим и два брејка, приредио је искусни Каспер Руд – 2:4.

Усљедио је рибрејк Кецмановића, а убрзо се стигло и до резултатског поравнања – 4:4 и то без изгубљеног поена српског тенисера.

Имао је затим Кецмановић две брејк шансе, али се није дао Руд. Не само што је шести рекет свијета успио да одбрани два налета Србина, већ је у наредном гему успио да се избори за брејк, уједно и сет лопту и на тај начин је дошао до капиталне предности.

Такав епилог несумњиво је утицао на психолошки моменат Мише, који у наставку меча само повремено приказивао игру из првог сета.

Руд је у раној фази другог сета успио да томе сервис Кецмановићу и да побједе 2:0. Рибрејк Мише био је све што ће 66. играч на АТП листи успјети до краја сусрета. Чак пет у низу гемова освојио је Каспер Руд за пласман у шеснаестину финала Мастерса у Мадриду, гдје га чека Британац Камерон Нори.

Елиминацијом Миомира Кецмановића Србија је остала без представника у Мадриду у обе конкуренције. Раније данас елиминисан је Хамад Међедовић, а прије тога Душан Лајовић, као и Олга Даниловић.