latinica  ћирилица
29/04/2024 |  08:53 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Ухапшено лице које се налази на црвеној Интерполовој потјерници (ФОТО/ВИДЕО)

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево рано јутрос у оквиру наставка акције "Коде" у Источној Илиџи ухапсили су лице иницијала Б.Ј. које се налази на црвеној интерполовој потјерници.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Како незванично сазнајемо ријеч је о лицу, који се терети да је дио организоване криминалне групе Дарка Елеза.

Потјерница за овим лицем расписана је због постојања основа сумње да је починило кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Акција Коде (Фото: РТРС )

- На основу наредбе Окружног суда у Источном Сарајеву и под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево у току су претреси кућа, станова и помоћних објеката које користи осумњичено лице. Након криминалистичке обраде лице ће бити предато поступајућем тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву - истиче се у саопштењу ПУ Источно Сарајево.

Подсјећамо, у акцији "Коде" која је спроведена на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бањалуке и Кантона Сарајево ухапшено је укупно 14 особа којима се на терет ставља да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дрогом, чиме су причинили противправну имовинску корист од 2.750.000 КМ.