latinica  ћирилица
29/04/2024 |  10:51 | Аутор: СРНА

Перишић: Бојл само потврдио намјеру да се уништи Република Српска

Професор геополитике Срђан Перишић изјавио је да нема никакве сумње да је главни циљ усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН укидање Републике Српске, што потврђује и изјава Френсиса Бојла, професора међународног права са Харварда и некадашњег савјетника Алије Изетбеговића.
Срђан Перишић - Фото: РТРС
Срђан ПеришићФото: РТРС

Поводом изјаве Бојла да резолуцију о Сребреници треба користити за промоцију интереса БиХ и како би се ријешили Републике Српске, коју је назвао "геноцидном творевином", Перишић је рекао да то није ништа ново за Србе, јер се на то указује од почетка приче о овој резолуцији.

- Из изјаве Бојла, који је био први агент Федерације БиХ, односно БиХ пред Међународним судом правде у Хагу, јасно се види да је у питању рушење Републике Српске. Циљ је да се цијелом свијету наметне једна нова методологија која би резултирала ударима и на крају нестанку Српске - указао је Перишић.

Он је упозорио да је у причи око резолуције о Сребреници видљива улога западног фактора, посебно америчког, који су у протеклих скоро 30 година само мијењали методе уништења Републике Српске.

- И ова резолуција је нова методологија како ићи на оптужбу Срба као геноцидног народа и Републике Српске као геноцидне творевине, а тиме и да не требају да постоје. То је једна нова методологија у низу досадашњих које су сервирали из Вашингтона - нагласио је Перишић.

Он је додао и да Запад своје стварне намјере према Србима и Српској никада није ни скривао, осим можда у почетку, одмах након окончања рата.

- Бошњаци ништа не би могли да постигну да иза себе немају Вашингтон, који је у свим тим методологијама. Они су само продужена рука Вашингтона - закључио је Перишић.