latinica  ћирилица
29/04/2024 |  12:15 ⇒ 12:15 | Аутор: Независне

Расписане двије потјернице за одбјеглим М. Т. због педофилије

Окружни суд у Бијељини напокон је расписао потјернице за М. Т. (62), који је побјегао два дана прије него што је у Окружном суду у Бијељини осуђен на 12 година затвора по оптужбама да је обљубио четрнаестогодишњакињу, сазнају "Независне новине".
Окружни суд у Бијељини - Фото: СРНА
Окружни суд у БијељиниФото: СРНА

Како је потврђено, овај суд је донио Наредбу за расписивање Централне и Наредбу за расписивање Међународне потјернице за Томићем.

Томић је осуђен 29. марта, а претходно је био у кућном притвору, у којем га је полиција обилазила два пута дневно. Међутим, 27. марта у вечерњим сатима полиција утврђује да он није на кућној адреси.

Из Полицијске управе Бијељина су за, рекли да је, након што је утврђено да он није на адреси, о томе "без одлагања обавијештен Окружни суд у Бијељини".

Треба подсјетити да је суђење Томићу трајало дуже од двије године, због чега су из Окружног јавног тужилаштва Бијељина изразили сумњу да је ријеч о одуговлачењу.

Када су двије године прошле, суд, по слову закона, више није имао право да продужује притвор Томићу и послао га је у кућни притвор, из којег је он побјегао 27. марта.

Два дана касније, Окружни суд у Бијељини га неправоснажно осуђује на 12 година, те тад већ одбјеглом Томићу одређује притвор.

Предсједник Судског вијећа у предмету "Томић" је била суткиња Милена Зорић, а чланови су судије Зоран Џида и Елбиса Мухаремовић Карић.

Другостепени поступак против Томића је под великим знаком питања, јер од тога нема ништа док њему не буде уручена првостепена пресуда.