latinica  ћирилица
30/04/2024 |  14:16 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

Додик: Срамота за цијели свијет што су допустили Њемачкој да се овако обрачунава са Србима

Какву агенду и намјере има Њемачка видјели смо по резолуцији о Сребреници, гдје је све ово вријеме тајно правила планове како да се обрачуна са Српском и Србима, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Увјерили смо се у оно што смо знали од раније - да је политика коју води актуелна власт Њемачке крајње непријатељска према Србима и да немају намјеру да се зауставе с тим. Сарацину би било боље да поручи њемачком канцелару да се бави Њемачком и проблемима које тамо има и које је сам створио, а да нас овдје пусте на миру. Кад год су се они ангажовали, Срби су то осјетили на својој кожи и страдали највише. Срамота за цијели свијет је то што су допустили Њемачкој да се на овакав начин обрачунава са Србима - додаје Додик.

Како он наводи, урадили су све да зауставе њемачке фирме да овдје улажу, па нису ни у томе успјели.

- Свакодневно нас бомбардују текстовима о наводном рату, пријетњама Српске и другим лажима да би нас уништили и спријечили инвеститоре да долазе, а они опет долазе и остају, и то баш из Њемачке. То зло треба да зауставе њемачки грађани. То је зло које не мирује и наноси штету цијелој Европи. Инсистирањем на останку нелeгалног Шмита, за којег и сам Сарацин каже да га не признаје дио међународне заједнице, изазвали су највећу кризу од постанка БиХ - напомиње Додик.

Каже, да су Њемачка и Америка главни кривци, уз добро познати ангажман Британаца.

- Они све нас држе заробљеним у њиховим борбама за доминацију и утицај на овим простором, како би управљали свим што имамо. Кренули су од имовине и јасно рекли да је то циљ, а сада то реализују кроз пројекте попут резолуције, којима мисле да ће укинути Републику Српску и самим тим олакшати управљање и ресурсима и имовином. То се никада неће десити. Српски народ неће допустити да нама управља Њемачка нити ће прихватити било какве квалификације које долазе од Њемачке - закључује Додик на друштвеној мрежи "Икс".