latinica  ћирилица
02/05/2024 |  12:04 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Вишковић честитао Међународни дан слободе медија

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас свим новинарима, редакцијама, уредницима и Удружењу новинара Републике Српске 3. мај - Међународног дана слободе медија поручивши да ће Влада Српске наставити да његује отворен и партнерски однос са медијима, пружајући подршку слободи изражавања која је пресудна за свако демократско друштво.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је истакао да медији, као огледало друштва и слика јавности, али и покретач друштвених промјена, имају велику одговорност и обавезу тачног, објективног и непристрасног информисања грађана.

- У име Владе Републике Српске и своје име, поводом 3. маја - Међународног дана слободе медија, упућујем вам искрене честитке, са жељом да наставите да професионално и објективно извјештавате јавност о најважнијим питањима из наше друштвене стварности. Слободни, независни и професионални медији важан су фактор сваког друштва, а новинарска професија један је од главних стубова развоја демократије - наводи се у честитки премијера Вишковића.

Вишковић је свим новинарима пожелио добро здравље, те много професионалног и личног успјеха.