latinica  ћирилица
02/05/2024 |  14:41 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Медијска заједница има веома важну улогу у изградњи демократског и слободног друштва

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је новинарима и свим запосленима у медијима у Републици Српској и БиХ Међународни дан слободе медија, 3. мај, истакавши веома важну улогу медијске заједнице у изградњи сваког демократског и слободног друштва.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је истакла да медијска заједница истовремено има и велику одговорност у пласирању тачне, провјерене и правовремене информације, засноване на чињеницама и кредибилним изворима.

У остваривању тако важне друштвене функције, Цвијановић је навела да је задатак медијских радника да професионално обављају свој посао у најбољем интересу јавности и грађана, а друштва у цјелини да унапређује амбијент и ствара климу за њихов несметан рад и омогући што виши степен медијских слобода.

- Уз искрене честитке поводом Међународног дана слободе медија, желим вам бољи материјални, професионални и укупни друштвени положај и срдачно вас поздрављам - наводи се честитки српског члана Предсједништва БиХ.

Трећи мај у свијету обиљежава се као Дан слободе медија с циљем подизања свијести о значају слободе и независности медија.

Циљ обиљежавања јесте подизање свијести о важности медијских слобода и њених основних начела. /крај/мсб