latinica  ћирилица
04/05/2024 |  10:47 | Аутор: РТРС

Вишковић донирао храну и хигијенске производе Дневном центру за дјецу у Бањалуци

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић обезбиједио је, поводом васкршњих празника, прехрамбене и хигијенске производе Дневном центру за дјецу у ризику у Бањалуци, чији је оснивач Удружење "Нова генерација", које ради на заштити и унапређењу права дјетета.
Дневни центар за дјецу у ризику - Фото: СРНА
Дневни центар за дјецу у ризикуФото: СРНА

Вишковић је истакао да је постојање оваквог центра изузетно значајно и да је спреман да помогнем ову установу како би што боље функционисала и пружала помоћ дјеци.

- Зато желим и ове године да обрадујем њихове кориснике пред овај велики празник. Такође, свим корисницима и радницима овог центра који славе Васкрс желим да честитам празник, уз традиционални поздрав - Христос Васкрсе! - поручио је Вишковић.

Из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу саопштено је да је ово је четврта година како премијер Вишковић донира неопходне намирнице овом центру поводом Васкрса.

Дневни центар постоји 13 година, а како је рекао Саша Рисојевић, директор Удружења "Нова генерација", више од 1.000 дјеце је користило њихове услуге до сада.

Осим са малољетницима, они раде и са младим људима до 26. године, која долазе како би полако изашли из система социјалне заштите.

- Већ четврту годину заредом добијамо донацију хране и хигијене од премијера Вишковића и његовог кабинета. Дневни центар на годишњем нивоу користи више од 100 дјеце, а услуге које пружамо су исхрана и редовно одржавање хигијене. Имамо четири оброка дневно, два топла и двије ужине. Због тога је ова донација веома значајна и потребна, јер се показује да све већи број дјеце долази у дневни центар - рекао је Рисојевић

Осим тога, истакао је, дјеца имају прилику да разговарају са психолозима, да добију психо-социјалну помоћ.

- Овдје функционише и савјетовалиште за дјецу, које на мјесечном нивоу користи десетак дјеце, а имамо и бесплатну савјетодавну линију за дјецу из цијеле Републике Српске, односно `плави телефон`. Желим још једном да се захвалим премијеру што је и ове године препознао потребу да помогне да би дјеца која долазе у наш центар имала квалитетну услугу - рекао је Рисојевић.