latinica  ћирилица
06/05/2024 |  11:44 | Аутор: СРНА

Боснић: Трагично да Хрвати своје постојање базирају на мржњи према Србима

Предсједник Покрета Срба Крајишника Миле Боснић изјавио је Срни да стравична слика са сплитског "Пољуда", гдје је око 20.000 младих хрватских навијача у јавном преносу показало колико мрзе Србе и све српско, потврда да они своје постојање базирају управо на тој мржњи према Србима, што је за њих као народ трагично.
Миле Боснић - Фото: РТРС
Миле БоснићФото: РТРС

- Мислим да ће морати ту мржњу да плате сами јер нас сад тамо и нема. То је стравично. Посриједи је један историјски комплекс - рекао је Боснић.

Боснић је навео да су млади Хрвати кроз кућно васпитање, образовни систем и вјерску наставу научени на то да су они били "жртве домовинског рата" и да "воде борбу за ослобођење од зла од неких `геноцидних` људи – Срба, који су то окупирали", а да их нико не учи шта се стварно десило на том подручју током 20. вијека.

- Убиједили су их и нико уопште не спомиње да су управо Хрвати починили геноцид над Србима и да су етнички очистили Хрватску. Не могу да вјерујем да неко ко има 20 година може да велича убијање, пијење крви, кување у лонцу. Они су научени да се тамо десило нешто друго. Да су Срби то њима радили и да им то треба вратити и отјерати и оне што су преостали - рекао је Боснић.

Он је навео да стога и не чуди што је управо Хрватска један од коспонзора разолуције о Сребреници.

- Јасно је да хоће да нас прогласе "геноцидним" и као таквим и "дивљацима" нам затворе сваку шансу да уђемо у ЕУ. Све вријеме је лаж да желе да нас приме - сматра Боснић.

Јучерашња утакмица "Хајдука" и "Вараждина" у Сплиту обиљежена је скандирањем и гестом навијача сплитског клуба усмјереним против Србије, који су на трибинама поставили транспарент посвећен 29 година од злогласне хрватске акције "Бљесак" уз поруку: "Под тмурним небом Хрватске засјао је Бљесак слободе".

Цијелу кореографију попунили су стихови пјесама: "Киша пада, Србија пропада. Вјетар пири, Хрватска се шири", као и "Ми Хрвати не пијемо вина, само крви четника из Книна".