latinica  ћирилица
07/05/2024 |  08:01 ⇒ 10:35 | Аутор: РТРС

Појачане мјере безбједности у Бањалуци поводом отварања џамије Арнаудијe (ВИДЕО)

Полицијска управа Бањалука предузела је појачане мјере безбједности поводом за данас планираног отварања поново изграђене џамије Арнаудија.
Полиција Републике Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
Полиција Републике Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

На подручју града Бањалука на снази бити потпуна обустава саобраћаја од 7.00 часова до завршетка предвиђених дешавања на дијелу магистралног пута Бањалука–Српске Топлице, дијелу улица Булевар цара Душана, Браће Мажар и мајке Марије, Меше Селимовића, Бранка Мајсторовића и Симеуна Ђака.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја линије јавног превоза путника које саобраћају наведеним улицама биће преусмјерене алтернативним трасама.

На наведеном магистралном путу биће забрањен саобраћај за возила преко 3,5 тоне укупне масе, која ће бити преусмјерена на Источни транзит из смјера града Лакташи, на раскрсници са кружним током у улици Ивана Горана Ковачића–Марије Димић–Крајишких бригада, а из смјера Мркоњић Града саобраћај ће бити преусмјерен на мост у насељу Српске Топлице у улици Мањачких устаника.

Угоститељским објектима који се налазе у близини џамије Арнаудија - у улицима Браће Мажар и мајке Марије, Булевар цара Душана и Бранка Мајсторовића, биће забрањен рад од 7.00 до 17.00 часова.

У угоститељским објектима у улицама Меше Селимовића, Војводе Момчила и Симеуна Ђака, у наведеном временском периоду забрањено је точење алкохола, саопштено је из Полицијске управе.

Грађанима који ће присуствовати отварању, из Полицијске управе савјетују да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе и да уз себе имају неки идентификациони документ.

Представнике медијских кућа, друге субјекте и грађане подсјећају да је ради безбједности забрањена употреба дронова.

Организатор отварања је Меџлис Исламске заједнице Бањалука.