latinica  ћирилица
07/05/2024 |  18:41 ⇒ 18:41 | Аутор: СРНА

Отворена изложба старих васкршњих честитки

Отварањем изложбе старих васкршњих фотографија под називом "Откуцаји прошлости" настављен је програм 21. духовне и културно-спортске манифестације "Ђурђевдански дани" у Братунцу поводом прославе Дана општине и крсне славе - Ђурђевдана.
Братунац, "Ђурђевдански дани" - Фото: СРНА
Братунац, "Ђурђевдански дани"Фото: СРНА

Аутор изложбе је Јасмина Јанковић из Београда која је и власник колекције честитки, а изложба је постављена у холу нове општинске зграде.

Након отварања изложбе приређено је и представљање стваралаштва ученика основних школа "Петар Кочић" из Кравице и "Вук Караџић" из Братунца те локалног дјечијег хора "Лудмер".

Сутра је на програму представљање стваралаштва дјеце из обданишта "Радост" и ученика Основне школе "Бранко Радичевић". Након тога биће пројекција документарних филмова о селектроу фудбалске репрезентације Србије Драгану Стојковићу Пиксију и легендарном глумцу Љубиши Самарџићу.

За разлику од претходних година, када су се прослављањем крсне славе завршавали, ове године су тек започети "Ђурђевдански дани" који се организују поводом општинске славе.

Овогодишњи "Ђурђевдански дани" трајаће до 12. маја.

Директор братуначког Дома културе Игор Марковић рекао је Срни да је због васкршњих празника и часног поста дошло до помјерања термина одржавања ове духовне и културно-спортске манифестације

Програм манифестације садржаваће филмске пројекције, промоције књига, изложбе, концерте, фолклорну смотру, представљање ђачког стваралаштва те такмичење у риболову и још неким спортским дисциплинама.

Организатори манифестације су Дом културе и Општина Братунац.