latinica  ћирилица
30/06/2016 |  11:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Вијери: Конте "има петљу"

Некадашњи италијански фудбалер Кристијан Вијери рекао је да је Антонио Конте вратио вјеру у репрезентацију, која је, како је навео, освојила срце нације.
Антонио Конте (Фото:shelseaseason.com) -
Антонио Конте (Фото:shelseaseason.com)

Италија се пласирала у четврфинале Европског првенства након сигурне побједе против Шпаније (2:0), а сам Вијери истиче да је био презадовољан издањем тима у мечу са двоструким узастопним шампионом".

- Буквално сам скочио након другугог гола против Шпаније. Био сам веома узбуђен јер видим репрезентацију која је пуна вриједности. Не постоји ништа љепше од борбе за боје Италије и наши момци су вратили вјеру читавој нацији. У поређењу са Свјетским првенством из 2014. године, разлика је као ноћ и дан. Поново са великим ентузијазмом гледам утакмице националног тима. Момци сву љубав и праве вриједности "дају" за дрес Италије - рекао је Вијери у интервјуу за Газета дело Спорт.

Некадашњи нападач Азура истиче да је Конте урадио одличан посао и показао да је феноменалан стратег.

- Уколико успијете да све те вриједности пренесете у репрезентацију, резултат је у другом плану јер сте успјели да освојите срце нације. Конте је тактички феноменалан, има фантастичан карактер, увек је у потрази за правим рјешењима, укратко "има петљу" - закључио је Вијери.

Италија ће се у борби за полуфинале састати са Њемачком, а тај меч на програму је у суботу од 21 сат.