latinica  ћирилица
02/07/2016 |  11:11 | Аутор: РТРС

ЕП у фудбалу: Њемачка - Италија од 21.00

Трећег полуфиналисту европског првенства у фудбалу добићемо вечерас након великог дербија ,који ће одиграти репрезентације Њемачке и Италије. Сусрет у Бордоу почиње у 21 час.
Еуро 2016 (фото: theworldgame.sbs.com.au) -
Еуро 2016 (фото: theworldgame.sbs.com.au)

У овај дуел Њемачка улази са улогом благог фаворита иако Италију на великим такмичењима Њемачка није побиједила никада. Две трофејне репрезентације су се на европским и свјетским првенствима састајале 10 пута ,а Италија има пет побједа уз пет ремија. Најболнији пораз Њемачка је доживјела у Дортмунду у полуфиналу свјетског првенства 2006. Селектор Њемачке каже да су шансе вечерас подједнаке,али вјерује да је вријеме да његов тим побиједи.

Италијани имају најискуснију репрезентацију на овом шампионату,којој прије почетка турнира у Француској нису давани велики изгледи. Екипа Антониа Контеа је добрим играма свима затворила уста ,а сада ће покушати да направи још један корак ка великом финалу.

Утакмица Њемачка-Италија биће одиграна у Бордоу са почетком у 21 час. Јоаким Лев на располагању има све играче,док Конте неће моћи да рачуна на суспендованог Моту. Под знаком питања је и Данијеле Де Роси. Правду ће дијелити мађарски судија Виктор Касаи.