latinica  ћирилица
03/07/2016 |  21:45 ⇒ 22:57 | Аутор: Б92

Француска посљедњи полуфиналиста ЕП, декласирали Исланд 5:2

Вечерас смо добили и посљедњег полуфиналисту на ЕУРО 2016. То је екипа Француска која је савладала највеће изненађење шампионата, селекцију Исланда резултатом 5:2 и играће против селекције Њемачке у борби за велико финале.
Француска - Исланд (фото: www.uefa.com) -
Француска - Исланд (фото: www.uefa.com)

Исланђани су на овом турниру побрали симпатије свих неутралних љубитеља фудбала. Прошли су групну фазу у свом првом учешћу на великом такмичењу, у осмини финала су направили сензацију избацивши Енглеску, али даље нису могли.

Француска је у четвртфиналу приказала далеко најбољу партију од старта турнира, па је сав посао завршила већ у првом полувремену послије којег је водила са 4:0.

Оливије Жиру је начео мрежу Исланђана у 12. минуту. Пол Погба је постигао свој први гол на шампионату осам минута касније, а до полувремена су поагађали и најбољи стрелци на турниру – Паје у 43. и Гризман у 45. минуту.

У другом полувремену Исланђани су смањили голом Сигторсона у 56. минуту, али им је наду у чудесан преокрет брзо угасио Оливије Жиру који је три минута касније погодио за 5:1. Коначан резултат седам минута прије краја поставио је Бјарнасон.

У другом полуфиналу састају се Велс и Португал.