latinica  ћирилица
04/07/2016 |  16:15 | Аутор: РТС

Њемачка ослабљена пред полуфинале ЕП

Марио Гомез завршио је учешће на Европском првенству због повреде мишића, док ће полуфинале са Француском пропустити још Сами Кедира и Бастијан Швајнштајгер, као и суспендовани Матс Хумелс.
Марио Гомез (Фото: epa/Vassil Donev) -
Марио Гомез (Фото: epa/Vassil Donev)

Гомез је на турниру постигао два гола, једини је класичан нападач у тиму, а повреду задње ложе задобио је у другом полувремену четвртфиналног меча са Италијом.

Кедиру је због повреде примицача већ у 16. минуту меча са Италијом замјенио Швајнштајгер, који је завршио меч и учествовао у пенал серији, али се наком утакмице пожалио на бол у кољену и накнадно је утврђено да је повриједио лигамент.

"Веома је незгодно и осјећате "горак укус" када у завршној фази турнира останете без кључних играча. Веома ми је жао због Гомеза који је одиграо сјајан шампионат и доста помогао тиму, не само головима. То значи да ћемо морати да се суочимо са ситуацијом и пронађемо рјешења. Квалитет тима је висок и вјерујем у своје играче", рекао је селектор Њемачке Јоаким Лев, који за полуфинални дуел са Француском неће моћи да рачуна ни на суспеднованог Матса Хумелса.

Немачка ће се у полуфиналу састати против домаћина Француске 7. јула у Марсељу, док ће се дан раније у Лиону састати Португал и Велс.