latinica  ћирилица
06/07/2016 |  23:06 ⇒ 23:15 | Аутор: Агенције

Португал први финалиста Европског првенства

Фудбалска репрезентација Португала је први финалиста Европског првенства које се игра у Француској.

Португалци су головима Роналда и Нанија завршили велшку бајку која је трајала до вечерашње утакмице у Лиону.

Први озбиљнији ударац на мечу био је у 17. минути када је Жоао Марио шутирао с десне стране, али лопта одлази поред десне стативе гола Велшана.

Два минута касније Велс је имао прву шансу. Бејл је шутирао након што су Велшани успјешно озвели акцију из корнера, али његов шут је отишао преко гола. Голгетер Реала је само неколико минута касније опет покушао, али Руи Патрицио је био сигуран.

Посљедњу шансу у првом полувремену имао је Португал, када је Роналдо из тешке позиције упутио ударац главом, али високо преко гола.

У 50. минуту након уигране акције из корнера Гереро је центрирао, а високим скоком Роналдо је надвисио одбрану Велса и постигао свој трећи гол на Европском првенству. Ово је био његов девети гол на европским првенствима по чему се изједначио са Мишелом Платинијем на првом мјесту на листи играча са највише погодака на европским првенствима.

Само три минута касније било је 2:0. Роналдо је шутирао са око 20 метара, лопту је у казненом пропустио Санчес, али је Нани стигао да уклиже и прослиједи је иза леђа Хенесија.

У наставку меча Португал је искористио отворену игру ривала и створио још неколико гол шанси, Роналдо је шутирао преко гола из слободног ударца, те поред стативе послије новог доброг центаршута, Марио промашио са 11 метара, а Хенеси уз много среће одбранио шут Переире.

С друге стране, Велс је био скоро па немоћан, осјетио се изостанак четвороструког асистента из претходних пет мечева Арона Ремзија, јер Бејл није успијевао сам да организује довољно опасан напад.

Успели су "Змајеви" да Патрисија запосле тек послије шута са дистанце, те се тако опросте од Француске.