latinica  ћирилица
07/07/2016 |  16:52 | Аутор: РТС

Сантос: Одувијек сам вјеровао да је моја екипа квалитетна

Селектор фудбалске репрезентације Португалије Фернандо Сантос рекао је да је и поред критика због стила игре на Европском првенству у Француској, одувијек вјеровао да је његова екипа квалитетна.
Фернандо Сантош - Фото: AP
Фернандо СантошФото: AP

Португалија се синоћ квалификовала у финале првом побједом на турниру у регуларном дијелу утакмице (против Велса 2:0), а поједини медији су критиковали екипу да игра "ружан" фудбал.

"Одувијек сам мислио да је Португалија сјајан тим. Понекад играмо лијеп фудбал, а понекад не баш толико лијеп, али мислим да је наша игра против Хрватске (у осмини финала) била сјајна, врло стратешка. Радимо оно што би требало да радимо, није нас брига да ли је лијепо или не. Утакмица против Велса је била љепша и то је добро за оне који су гледали", рекао је Сантос, пренијели су данас британски медији.

Португалија ће у финалу Европског првенства, у недјељу од 21 час у Сен Денију играће против побједника вечерашњег дуела у Марсељу између домаћина турнира Француске и актуелног свјетског шампиона Њемачке.

"Утакмица у недјељу ће бити најважнија у мојој каријери. Са професионалне стране, било је много таквих тренутака, али са личне, ово је за моју заставу, за моју отаџбину. То ми је веома важно. Још и не размишљам о противнику, играће двије јаке екипе у полуфиналу. Покушаћу да одгледам утакмицу веома пажљиво, а послије тога ћу анализирати нашег противника. У финалу смо и желимо да побједимо, направићу тим са најбољом стратегијом", рекао је Сантос.