latinica  ћирилица
15/08/2017 |  14:52 | Аутор: РТРС

Вулин: Српски мировњаци у Малију безбједни

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да су безбједна три припадника Војске Србије, која се налазе у мировној мисији у Малију, гдје је убијено осам припадника снага УН.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Наша јавност и породице морају да знају да су наша три припадника у мисији у Малију добро, да су безбедни. Били су веома далеко од места догађања. Ми ћемо, наравно, наставити да водимо рачуна о њима, да водимо рачуна о људима, где год су наше јединице", навео је Вулин.

Након обиласка полигона САС "Пескови", гдје стационарно логорују полазници 11. класе основног курса за подофицире и војнике на одслужењу војног рока генерације "јун 2017", Вулин је изјавио да су припадници Војске Србије добро и да се налазе у медицинском тиму, саопштено је из Министарства одбране.

"Заједно са немачким колегама, они извршавају своје задатке на понос наше земље. Надамо се да ће тако и остати", истакао је Вулин.

Вулин је рекао да је страдање осам припадника снага УН велика трагедија, те да је Мали опасно подручје, гдје је већ скоро 100 припадника мировне мисије трагично страдало.

Најмање девет особа убијено је у нападима наоружаних џихадиста на двије базе УН у Малију, саопштено је из ове међународне организације.

Извор: СРНА