latinica  ћирилица
16/08/2017 |  16:13 | Аутор: РТРС

Југовић: Због скупштинске већине изгубљено неколико мјесеци

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је данас у Палама да нема ништа против сарадње са скупштинском већином у овој општини коју чине СДС, ПДП и НДП, истичући да је због њиховог понашања изгубљено неколико мјесеци за рјешавање битних питања.
Бошко Југовић - Фото: РТРС
Бошко ЈуговићФото: РТРС

- Ушли смо у преговоре и све смо то могли раније ријешити, прије три мјесеца - рекао је Југовић, подсјећајући да је још почетком године заговарао рјешавање проблема предузећа Фамос, те репрограмирања дугова.

Констатујући да су изгубљена три, четири мјесеца, Југовић је истакао да никада није касно ако договор буде постигнут.

- Само желим да грађане упознам да то није нова прича, то је стара прича коју сам ја иницирао, али у тим тренуцима није постојао консензус о томе - рекао је Југовић и оцијенио да се полако у скупштинској већини јавља потреба за одговорношћу.

Начелник општине Пале прецизирао је да би општина кредитним задужењем од 2,5 милиона, за које је рекао да није велико, 1,2 милиона издвојила за куповину Фамоса, а милион за сервисирање наслијеђених дугова, док би остатак био искориштен за улагања.

Истичући да се ради о класичној замјени теза када представници скупштинске већине кажу да су за сарадњу и договор, Југовић је изразио задовољство што је ова спремност дошла било кад.

- Боље икад, него никад - закључио је Југовић.

Потпредсједник СО Пале Синиша Ласица изјавио је јуче да је скупштинска већина за сарадњу са начелником Пала и да су спремни да подрже реализацију пројеката предвиђених општинским буџетом за 2017. годину, а све у циљу развоја општине.

Извор: СРНА