latinica  ћирилица
18/08/2017 |  11:15 | Аутор: РТРС

Блокирана сва имовина Светозара Маровића и његове породице

Виши суд у Подгорици блокирао је комплетну имовину бившег високог државног функционера Светозара Маровића и његове породице до окончања финансијске истраге о поријеклу имовине функционера осуђеног за вишемилионске малверзације у Будви.
Светозар Маровић са супругом (foto: dan.co.me) -
Светозар Маровић са супругом (foto: dan.co.me)

Суд је на захтјев специјалног тужиоца блокирао имовину Маровићеве супруге Ђорђине, сина Милоша, као и чланова његове породице, наводе подгоричке Вијести.

Тиме је суд прихватио захтјев Специјалног државног тужилаштва да се имовина осуђеног вође будванске криминалне групе замрзне док се не озваниче резултати финансијске истраге - да су бројни станови, куће и земљишта стечени криминалним активностима, наводи лист.

Привремена мјера забрана коришећења имовином јуче је уписана на десетак некретнина те будванске породице. Блокиран је и стан Светозара Маровића од 90 квадрата у Будви који је средином јула продао за 180.000 евра.

Тиме је стављена блокада извршења купопродајног уговора докорашњег функционера црногорске владајуће ДПС са словеначком држављанком до окончања финансијске истраге и евентуалног покретања поступка трајног одузимања имовине.

Блокирано је и располагање четвороспратном вилом Маровићеве супруге Ђорђине у будванском насељу Бабин до, коју је, тврде финансијски истражитељи, фиктивно продала за милион и по евра.

Вилу од 207 квадрата Маровићева је 2012. године купила од фудбалског стручњака Миљана Миљанића за 300.000 евра. Одмах послије тога кућа је порушена и изграђена је нова четвороспратница од 1.000 квадрата.

Блокирана је имовина и млађег Маровића, његове супруге Тамаре, као и шурака Ивана Поповића.

Светозар Маровић је прошле године осуђен на три године и девет мјесеци затвора због злоупотреба у Будви након што се нагодио с тужилаштвом да плати 100.000 евра у хуманитарне сврхе и држави уплати милион евра.

Међутим, он није у законском року уплатио новац, нити се појавио на издржавање казне у затвору у Подгорици, због чега је за њим раније расписана потјерница.

Он на време држави није измирио 100.000 евра због чега му је недавно казна повећана за годину, на 4,9 мјесеци затвора.

И његов син је признао да је био дио криминалне групе и због незаконитости око купопродаје земље на Јазу осуђен је на годину затвора и казну од 385.000 евра. Новац је уплатио, а затвор га чека. У међувремену је добио српско држављанство.

Извор: РТС