latinica  ћирилица
24/08/2017 |  13:01 ⇒ 13:17 | Аутор: РТРС

Сребреница: У току реконструкција сеоских прилазних путева (ВИДЕО)

На подручју општине Сребреница у току је реализација неколико инфраструктурних пројеката. Планираном динамиком теку радови на реконструкцији и асфалтирању сеоских прилазних путева.
Асфалтирање путева у селима око Сребренице - Фото: РТРС
Асфалтирање путева у селима око СребреницеФото: РТРС

У засеоку Гниона, у дужини од 1,65 километара, асфалтиран је пут. Тиме је обновљена урушена путна инфраструктура и повећана безбједност учесника у саобраћају. Асфалтни пут, у великој мјери, олакшаће рад пољопривредника који живе на овом подручју.

"Станујем овдје од 2004. године, и напокон смо добили асфалт који ће нам много значити...Било је прашине, кад падне киша пут је пун локви“, истиче мјештанин Раде Ђокић.

„Живимо неких десетак година без пута, а нисмо га имали ни прије, помало је поправљан, тренутно је сада урађен максимално. Дуго смо га чекали, требало је и прошле године да буде урађен“, каже мјештанин Лука Петровић.

Општина Сребреница до сада је издвојила и знатна средства за уређење путева, а план је да та динамика буде настављена, све док и посљедњи сељанин не добије пут, кажу из Општине.

"Оно што даље планирамо, уколико будемо имали новца, је да урадимо у сваком селу бар по километар асфалтног пута јер сматрамо да је ово најјефтинији пут, односно најмање ћемо уложити, а најдуже ће трајати... ", истиче начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

До сада је у Сребреници асфалтирано осам километара пута, а више од 50 километара макадамских путева санирано је и насуто.