latinica  ћирилица
18/09/2017 |  11:06 | Аутор: РТРС

Грабовац: Пролонгирати избор Колегијума директора Института за нестале

Предсједник Републичког одбора породица заробљених бораца и несталих цивила Марко Грабовац изјавио је да чланови овог одбора очекују да ће бити пролонгирано за данас најављено именовање нових чланова Колегијума директора Института за нестала лица БиХ.
Марко Грабовац - Фото: Novosti.rs
Марко ГрабовацФото: Novosti.rs

"Очекујемо пролонгирање именовања нових чланова Колегијума директора Института за нестала лица БиХ у нади да ће се у међувремену пронаћи боља кадровска рјешења", рекао је Грабовац Срни.

Он каже да породице погинулих и несталих из Републике Српске очекују да ће Савјет министара оспорити избор чланова Колегијума директора Института за нестала лица БиХ јер није урађен процедурално и законски.

Грабовац наводи да Привремени управни одбор Института није формирао конкурсну комисију, која није бодовала и предложила рјешења за Колегијум директора Института, већ су то они сами урадили.

"Увјерени смо да ће бити оспорен и избор чланова Привременог управног одбора Института за нестала лица БиХ", рекао је Грабовац.

Привремени управни одбор Института за нестала лица БиХ разматраће данас на сједници у Сарајеву именовање новог Колегијума директора Института.

Привремени управни одбор Института за нестала лица БиХ сачинио је ранг-листу кандидата за чланове Колегијума директора Института на којој су прва три мјеста заузели Амор Машовић, Марко Јуришић и Никола Перишић.

Републички одбор породица заробљених бораца и несталих цивила закључио је раније да у Колегијум директора Института за нестала лица БиХ не могу бити изабрани Машовић и Мујо Бегић зато што занемарују српске жртве рата.

Извор: СРНА