latinica  ћирилица
18/09/2017 |  13:59 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Добој: Организована манифестација "Дан Пољске"

У просторијама Фондације Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју у Добоју данас је организована манифестација "Дан Пољске", којој су присуствовали представници Амбасаде Пољске у БиХ и пољски војници јединице ЛОТ мисије ЕУФОР-а.
Манифестација Дани Пољске у Добоју - Фото: СРНА
Манифестација Дани Пољске у ДобојуФото: СРНА

Замјеник пољског амбасадора у БиХ Емануела Супровић рекла је новинарима да је циљ данашње посјете игра и забава са корисницима Центра, којима су, осим пројекције познатих пољских анимираних филмова, уручене и друштвене игре са дидактичким материјалима које могу помоћи у интеграцијском моделу рада са дјецом са посебним потребама.

Предсједник Управног одбора добојске Фондације за дјецу и омладину са сметњама у развоју Сања Живковић рекла је да су уручени дидактички материјали изум пољског Удружења педагога и аниматора, који ће додатно унаприједити рад инклузивног програма за предшколску дјецу, који је једини тог типа у БиХ, са позитивним ефектима у пракси.

Она каже да су дидактички материјали "производ" пројектих активности Фондације према домаћим и међународним невладиним организацијама, те да тренутна вриједност набављених материјала износи око 40.000 КМ, као и да се њихов број свакодневно увећава.

Предсједник Удружења дјеце са посебним потребама Добој Рајко Тодоровић упозорио је да се број дјеце са посебним потребама на простору добојске регије повећава за 20 одсто на годишњем нивоу.

Он каже да Удружење има 320 чланова, од којих 80 активно користи услуге Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју.

Извор: СРНА