latinica  ћирилица
18/09/2017 |  16:05 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Зворник: Станарима борачке зграде у насељу Фетија омогућено да откупе станове (ВИДЕО)

Захваљујући одлуци Скупштине Града Зворника станарима борачке зграде у насељу Фетија биће омогућено да откупе добијене станове и на тај начин постану њихови власници.
Зворник - борачки станови - Фото: РТРС
Зворник - борачки становиФото: РТРС

У јулу прошле године уручени су кључеви станова за 32 породице погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Прије четрнаест мјесеци, син погинулог борца Слободан Станковић са мајком и братом уселио је у нови стан у зворничком насељу Фетија. Осим кључа, уручено му је и рјешење о привременом коришћењу до откупа стана. Обрадовала га је вијест да ће породицама бити омогућен откуп добијених станова. 

- Добро је што се ради на томе, што ћемо коначно моћи један кроз један да ријешимо своје стамбено питање и да будемо сигурни да је да смо ријешили питање крова над главом - изјавио је син погинулог борца Слободан Станковић.

Овом се нада још 31 породица. Процедура процеса откупа станова биће поједностављена, цијене ће бити симболичне, а по окончању процеса станови у њиховом власништву. 

- Породице погинулих бораца имаће веома мале трошкове, то су трошкови у Суду и трошкови у катастру приликом укњижења,а што се тиче откупне цијене њима је бесплатна откупна цијена, осим што ратни војни инвалиди треће и четврте категорије плаћају неку минималну цијену откупа - навео је начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Града Зворника Жељко Смиљанић.

Око прикупљања документације помоћ ће пружити и градска Организација породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила. 

- Имаћемо један одлазак у Бањалуку тако да ћемо им ми набавити те обрасце за почетак и наравно пружићемо им подршку приликом попуњавања тих образаца даћемо им што се каже неке смјернице и савјете - истакао је Миливоје Марковић из Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Зворник.

Изградњу поменуте зграде заједнички су финансирали Град Зворник и Влада Републике Српске.