latinica  ћирилица
18/09/2017 |  19:27 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

ДНС остао без двије директорске фотеље

Демократски народни савез остао је без двије директорске позиције - Центра за социјални рад и Туристичке организације. Мјесто директора овог центра припало је СНСД-у, док ће Уједињена Српска добити мјесто директора у Туристичкој организацији, потврђено је данас након састанка коалиционих партнера.
ДНС у Бањалуци остао без два директорска мјеста  (Фото:nezavisne.com) -
ДНС у Бањалуци остао без два директорска мјеста (Фото:nezavisne.com)

"Договорен је комплетан распоред у Градској управи, надам је да је ово распоред за овај мандат. Мјесто директора Центра за социјални рад припало је СНСД-у. Конкурс за то мјесто је у току, а услови су доста ригорозни. Надам да ће се за ту функцију пријавити квалитетни кандидати. У овом моменту је сувише рано говорити о именима", казао је Игор Радојичић, предсједник ГО СНСД-а.

Недељко Чубриловић, предсједник ГО ДНС-а, рекао је да су задржали обје начелничке фотеље у Градској управи. "Прихваћен је приједлог градоначелника и ДНС је задржао начелничка мјеста за просторно уређење и борачко-инвалидску заштиту, док нам остаје само једно директорско мјесто у 'Депоту', а изгубили смо директорске позиције у Туристичкој организацији и Центру за социјални рад", казао је Чубриловић. Према његовим ријечима, ДНС је изгубио четири члана надзорних одбора у свим јавним предузећима. "Добили смо позицију техничког директора у 'Водоводу' или замјеника директора", рекао је Чубриловић.

Маринко Драгишић, замјеник предсједника ГО Уједињене Српске, казао је да су тој партији припала мјеста директора у Градској развојној агенцији и ТОБЛ, мјесто финансијског директора у "Депоту" као и пет мјеста у управним и надзорним одборима.

Радојичић је рекао да је у току завршна фаза конституисања Градске управе, те да би на сједници Скупштине града у сриједу, 27. септембра, требало да буду изабрани начелници одјељења, умјесто досадашњих вршилаца дужности.

Извор: Независне новине