latinica  ћирилица
16/10/2017 |  13:45 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Ланако на петодневној конференцији окупља свјетске компаније и стручњаке

У Бањалуци данас почиње петодневна регионална конференција "Тех хостед бај Ланако" /Tech hosted by LANACO/ која ће по трећи пут окупити највеће компаније свјетске ИТ индустрије, регионалне и домаће компаније, те експерте информационе технологије.
Ланако - Дата центар - Фото: РТРС
Ланако - Дата центарФото: РТРС

"Током пет дана БиХ ће бити центар дешавања стратешки значајне теме `Мега трендови`, у оквиру које ће учесници покушати да дају одговор на питање колико процес дигиталне трансформације, а посебно њени покретачи, мијењају досадашње начине пословања и свакодневног живота", саопштено је из компаније Ланако.

Из Ланака су поручили да ће одговор на ово питање, у различитим програмским формама, пружити свјетске познате компаније као што су Микрософт, Оракл, Касперски, Фуџицу, Циско, Вим, Форчинет, Хјулет-Пакард, те Шнајдер.

У аутентичном формату, који ће бити дефинисан присуством највећих брендова глобалне ИТ индустрије и мјешавином програмских блокова - презентација експерата највећих ИТ компанија, тематских панела, округлих столова и студија случаја посвећених уско препознатим групама и најширој јавности у Српској, БиХ и у региону, биће покушано да се "закорачи у будућност".

Учесници ће имати прилику да чују најновије информације о јасно препознатим мега трендовима, и то посебно о "Биг дејта", "Мобајл", "Сошл интернет" /Social Internet of Things/.

Ово ће бити од помоћи привредницима, како би боље разумјели суштину актуелне промјене, њен правац и интензитет, те да, захваљујући томе, оптимизују пословање и направе искорак ка лидерској позицији.

Конференција ће почети "Студентским даном", на којем ће се уз присуство студената, декана, професора, проректора, те ИТ лидера, дискутовати о односу између универзитета и промјена изазваних дјеловањем мега трендова.

Конференција ће бити добра прилика да се јавности прикаже нови производ компаније Ланако који је намијењен сектору малих и средњих предузећа.

Тематском цјелином "Дигитални фокус" биће затворена овогодишња конференција, а усмјерена је на успостављање сарадње највишег нивоа у сегменту спровођења и кориштења, те трансфера знања о различитим аспектима дигиталне трансформације са студентима и представницима медија.

Конференција се одржава у Ланако технолошком центру у Бањалуци.

Извор: СРНА