latinica  ћирилица
17/01/2018 |  13:34 | Аутор: РТРС

Шешељ: Стране службе умијешане у убиство Ивановића

Лидер радикала Војислав Шешељ изјавио је да је убијеђен да су стране службе умијешане у убиство Оливера Ивановића и да постоји могућност да је то учинила и нека албанска организација, у оквиру настојања да се укине Специјални суд за ратне злочине ОВК.
Војислав Шешељ - Фото: СРНА
Војислав ШешељФото: СРНА

"Немогуће да америчке тајне службе нису знале шта се спрема, јер то је професинално убиство, ту је била потребна логистика. Убица није бежао у правцу Србије, већ у унутрашњост Косова", рекао је Шешељ за телевизију "Пинк".

Он је навео да је пажљиво биран тренутак убиства, да се све десило на почетку кампање за градске изборе на којима се много тога прелама и да се тек очекује страно мијешање.

Шешељ је додао да је могуће и да је нека албанска организација, више или мање блиска режиму у Приштини, убила Ивановића у склопу општих настојања да се укине Специјални суд за ОВК у Приштини.

"Могуће је да Албанци стављају до знања западу: убили смо прозападног политичара, наставићемо да убијамо једног по једног Србина док не укинете Специјални суд за ОВК", додао је Шешељ.

На питање да ли постоји могућност да се у истрагу укључи ФБИ, како је најавио /премијер самопроглашеног Косова/ Рамуш Харадинај, Шешељ је рекао да то није немогуће, али да би било боље да се направи међународна комисија у којој би биле и пријатељске земље.

"Питање је шта би био циљ ФБИ - да открије или да додатно заташка и усмери истрагу у погрешном правцу", рекао је Шешељ.

Говорећи о посјети предсједника Александра Вучића Косову, која је најављена за викенд, Шешељ је рекао да Вучић тамо није сигуран, да ће га Срби својим тијелима бранити у српским срединама, али да није сигуран када буде ишао у унутрашњост Косова.

Он је оцијенио да то како ће проћи посјета зависи искључиво од тога шта желе међународне службе.

Извор: СРНА