latinica  ћирилица
24/01/2018 |  15:30 | Аутор: РТРС

Стефановић незадовољан пресудом хрватским хулиганима

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да није задовољан казном која је одређена петорици Сплићана за учешће у нередима на фудбалском дербију у Београду у децембру.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)

Стефановић сматра да, на основу информација које су му доступне, све указује на то да није ријеч само о тих пет појединаца."

Очигледно је да се иза тога налази нешто крупније, поготово што је ово био случај без преседана да је пет држављана друге земље дошло на наш стадион баш у тренутку када су изазивали оваква кривична дјела", навео је Стефановић.

Он је рекао новинарима да Србија има неке информације које о томе говоре, али разумије и одлуку Тужилаштва Србије да у овој фази заврши истрагу која се односи на конкретна дјела која су тих пет лица починила. Он је изразио наду да ће тужилаштво наставити истрагу, те оцијенио да сагледавање цјелокупног догађаја, а не само инцидента на стадиону, може да укаже и на то какви су криминални кланови били уплетени и шта су били њихови интереси.

Петорица хулигана из Сплита, који су осумњичени за насилничко понашање током утакмице "Црвена звезда" - "Партизан" у Београду закључили су споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом према којем су кажњени на четири до шест мјесеци затвора, а кзну треба да одслуже у Србији.

Истим споразумом, који треба да потврди Виши суд у Београду, предвиђено је да након одслужења казни Сплићани буду протјерани из Србије са забраном уласка од пет година.

Шести осумњичени Сплићанин Дамир Товаревић није потписао споразум са Тужилаштвом.

Извор: СРНА