latinica  ћирилица
18/02/2018 |  15:38 | Аутор: РТРС

Васић: Сарајевски МУП да хитно испита случај увредљивог плаката на амбасади Србије

Потпредсједник Српске демокрастке странке Костадин Васић рекао је данас Срни да СДС најоштрије осуђује лијепљење увредљивог плаката са мртвачком главом на Амбасаду Србије у Сарајеву и тражи да МУП Кантона Сарајево хитно испита случај, пронађе починиоце и коначно их казни.
Костадин Васић - Фото: nezavisne novine
Костадин ВасићФото: nezavisne novine

"Исто така, позивамо МУП Сарајевског кантона да најоштрије осуди постројавање младих дјечака који су носили ратну заставу такозване Армије БиХ, што сматрамо да није случајно и представља одређену поруку, као и мртвачка глава, Србима који живе и у Сарајеву и у Републици Српској. Морамо коначно да престанемо да шаљемо лоше поруке за народ и грађане и да звецкамо оружјем нон-стоп и пријетимо неким ратним заставама", рекао је Васић.

У МУП-у Сарајевског кантона ни данас, три дана након инцидента у којем су непозната лица на Амбасади Србије у Сарајеву залијепила плакат на којем је нацртана мртвачка глава испод које пише "Четници костобацани", нису саопштили више детаља о починиоцима овог провокативног акта.

Из МУП-а Сарајевског кантона данас је поновљено Срни да њихови припадници спроводе активности на проналажењу починилаца.

Извор: СРНА