latinica  ћирилица
17/09/2018 |  18:17 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Нове увреде Давора Драгичевића на рачун Додика и Лукача

Давор Драгичевић поново је за смрт сина Давида оптужио институиције Републике Српске и рекао да она не треба ни да постоји. Најтеже оптужбе изговорио је на рачун предсједника Милорада Додика и министра Драгана Лукача. Драгичевић је увреде, овај пут, изговорио у програму федералне “Фејс телевизије”.

Давор Драгичевић је за смрт сина још једном оптужио МУП Републике Српске и министра Драгана Лукача. На рачун ратног хероја Одбрамбено-отаџбинског рата, Давор је у програму федералне "Фејс телевизије" изрекао још једну тешку увреду.

"Немојте ни пробати да схватите, јер не можете да размишљате као они ако сте човјек као ја и људи око мене. Ми смо људи, а они су убице и злочинци. Драган Лукач је ратни злочинац, клао је по ратишту", изјавио је Драгичевић.

Давору Драгичевићу нису проблем само Лукач и полиција. Проблем му је, каже, оваква Република Српска. Киван је и на њеног предсједника. Претходним погрдним описима Милорада Додика додао је још неколико увреда.

"У држави овој нема ни истине ни закона. Зашто би  онда постојала? Зашто би било избора? Власт да је хтјела и да је ријешила овај случај могла је да влада 1.000 година. Додик би био као Јосип Броз Тито, али не може јер је убица, злочинац и психопата", каже Драгичевић.

Драгичевић је овим ријечима о Републици Српској и њеним јунацима прешао и задњу границу, каже предсједник “Ветерана” Душко Вукотић. Најављује да ће на скором састанку безусловно подржати јунака Лукача. Драгичевића позива да се врати из сфере политизације и да очува институције Српске, јер су оне, једине које треба и могу да расвијетле тешку трагедију.

"Мислим да је он овом изјавом пљунуо и на своју борбу. Као Лукачев саборац и нас осталих није смио да изјави такву ствар. Он је тиме свима нама пљунуо у лице”, рекао је Вукотић.

И некадашњи командант “Вукова са Дрине” Милан Јоловић Легенда, један од свједока Лукачевих јунаштава, пита одакле Драгичевићу право да заједничког саборца, без доказа, назива ратним злочинцем.

“Сви смо ми пролазни, само је Република Српска трајна категорија. Наша је и морална обавеза према 30.000 живота уграђених у Републику Српску”, додаје Јоловић.

Драгичевић је спорне реченице изговорио у програму “Фејс телевизије”, познате и по томе што њен уредник Републику Српску назива искључиво “Ер-ес”. Сам Драгичевић је, прије овог интервјуа поручивао да поједине институције Републике Српске, ако желе да наставе постојати, треба да промијене назив.

“Нећемо плаћати злочиначку телевизију. Никада више. Мораће да промијене префикс и лого", изјавио је Драгичевић 6. септембра.

Намеће се питање - јесу ли и због тежње за преименовањем институција Републике Српске повезивани Давидов и случај покојног Џенана Мемића из Сарајева? На томе је, између осталих, инсистирао Дадо Хаџидедић. Штампао је мајице са садржајем с каквим нису били сагласни ни бројни чланови који су у групи “Правда за Давида” од оснивања. Раздор у групи је постао израженији кад је нестао новац од мајица продатих у Цириху, а Дадина сестра Берина није одговорила гдје је новац завршио.

Након приче која је требало да придобије све грађанке и грађане Босне и Херцеговне, окупљенима на на Тргу Крајине у Бањалуци придружили су се и пројединци познати по екстремним притивсрпским изјавама. Један од њих је Един Рамулић, портпарол Удружења “Извор” из Приједора који је изјавио да су "окупационе власти у Приједору толико тога копирале из нацистичке Њемачке да је сличност неупитна.

"Логори смрти, депортације сточним вагонима и бијеле траке на рукама људи које прогањају на националној и вјерској основи", изјавио је Рамулић.

И док су особе попут Рамулића улазиле у групу “Правда за Давида” из ње су, једно за другим, излазили неки од оснивача. И баш они су се јављали нашој телевизији док је била изложена највећим увредама на окупљањима и друштвеним мрежама.
Говорили су нам чиме су запањени у вези са групом којој су приступили искључимо због саосјећања у болу породице и жеље да случај буде расвијетљен. Јављали су нам и кад у поштанско сандуче добију пријетње.