latinica  ћирилица
14/10/2018 |  14:55 ⇒ 15:14 | Аутор: СРНА

Званичници Српске упутили телеграме саучешћа поводом смрти Милене Дравић

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа Удружењу драмских умјетника Србије поводом смрти српске глумице Милене Дравић.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Милорад Додик и Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Додик је навео да га је дубоко ражалостила тужна вијест о смрти чувене српске глумице Милене Дравић.

"Овом приликом желим да у име грађана Републике Српске и моје лично име изразим најдубље саучешће њеној породици и свима онима који су је вољели и поштовали. Милена Дравић је током својом богате и раскошне глумачке каријере обиљежила читаво једно раздобље југословенског и српског глумишта", наведено је у телеграму предсједника Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа Удружењу драмских умјетника Србије и Удружењу филмских глумаца поводом смрти глумице Милене Дравић.

Цвијановићева је навела да је са великом тугом и жаљењем примила вијест о смрти једне од најзначајнијих српских и југословенских драмских умјетница.

"Својим бесмртним дјелима, Милена Дравић оставила је неизбрисив траг у позоришту, на филму и на телевизији", наводено је у телеграму.

Она је истакла да њен одлазак представља ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље и колеге, али и за српско друштво у цјелини.

"У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа", наведено је у телеграму.

Српска глумица Милена Дравић преминула је ноћас у Београду у 79. години након тешке болести.