latinica  ћирилица
14/10/2018 |  15:42 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Помоћ добрих људи породици Јаковљевић

Након објављивања приче о породици Јаковљевић на нашој телевизији и иницијативе Организације породица погинулих из Сребренице, јавили су се многи људи добре воље, привредници али и људи из дијаспоре спремни помоћи овој породици како би добила кров над главом.

Ово је жена која води бригу о три кћерке, она је борац који жели колико - толико омогућити пристојан живот својој дјеци.

Веснин супруг Слободан осуђен је на 28 година за "дешавања у Сребреници", од тада она каже не бира посао како би зарадила за егзистенцију.

"Радила сам многе ствари, одлазила на дневницу за бербу малина. Једини нам је проблем стамбени простор", прича Весна Јаковљевић.

У Скеланима се тешко живи. Нема посла, поготово за младе – прича двадесетогодишња Тања Јаковљевић која са мајком и двије сестре живи у трошној кући.

"Радила сам са мајком на дневницама, пријављена сам на биро, не радим нигдје, нема посла", истиче Тања Јаковљевић.

Како би помогли овој породици Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Сребреница покренула је акцију како би се овој породици направио кров над главом.

"У акцију су се укључили и наши људи у дијаспори, из Аустралије који су прикупили средства у износу од 6.000 долара", рекао је Бранимир Којић, предсједник Организација породице заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Сребреница.

План ове организације је да до краја године прикупе новац за сестре Јаковљевић и њихову мајку које тренутно живе у изнајмљеном простору у Скеланима.