latinica  ћирилица
15/10/2018 |  13:49 ⇒ 13:52 | Аутор: Б92

Повратак Федора, и то са српском заставом! (ВИДЕО)

Руски ММА борац Федор Емељаненко савладао је у првој рунди Американца Чејла Сонена у Нјујорку и пласирао се у финале у којем ће се борити са Рајаном Бадером.Тада је Рус изашао оргнут руском заставом, док је у позадини, члан његовог тима славио тријумф уз српску заставу!
Федор слави побједу (фото: mmafighting.com) -
Федор слави побједу (фото: mmafighting.com)

Финални дуел биће одржан 26. јануара 2019. у дворани у Инглвуду у Калифорнији.

Емаљаненко је још једном демонстирао сву вјештину и показао колико је добар јер је посао против Американца завршио већ у првој рунди, али оно што је било интересантно догодило се на церемонији проглашења побједника.

По завршетку меча и церемоније, Сонен је признао да "одавно није добио такве батине". Рус га је оборио на патос снажним ударцем у вилицу, а потом га је, док је Сонен лежао на земљи, наставио да удара. Судије су биле приморане да прекину борбу.

-Никад ме нико није тако оборио и задао толико удараца. Имао сам прилику да се извучем, заштитио сам лице и помисио да успорава. Судија ме је упозорио ријечима: 'Ако се не помјериш, прекинућу борбу'. Али није то учинио јер сам тад добијао ударце по рукама. Све у свему, изабрао сам лошу стратегију - жалио се по завршетку меча поражени Американац.