latinica  ћирилица
26/03/2024 |  16:11 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Егић: Ускоро акциони план запошљавања

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић изјавио је данас на Палама да би акциони план запошљавања за ову годину требао бити готов у наредних мјесец дана, када ће почети и његово спровођење.
Данијел Егић - Фото: Уступљена фотографија
Данијел ЕгићФото: Уступљена фотографија

Егић је након састанка са вршиоцем дужности директора Завода за запошљавање Српске Дамјаном Шкипином рекао да су када је ријеч о изради акционог плана запошљавања преостало још само да се утаначе финесе, а да контуре већ постоје.

- Ради се о некаквим стварима које добијамо од локалних заједница које су сада код нас у разматрању. То су, прије свега, приправници, односно хоћемо ли моћи да их уврстимо у овогодишњи план, пошто су прошле године средства за њих није било, осим за породице погинулих бораца - појаснио је Егић.

Егић је истакао да уврштавање програма зпошљавања приправника, као што је било 2022. године, прије свега, зависи од расположивих средстава са којима Завод располаже, као и оних која се за ту намјену могу повући од Свјетске банке.

Према његовим ријечима, Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и Завод за запошљавање Српске заједнички раде са Свјетском банком на пројекту који ће помоћи у изради акционог плана запошљавања.

Он је навео да од Свјетске банке очекују новчана средства као помоћ у изради одређених програма која ће бити уграђена у акциони план запошљавању за ову годину.

Егић је рекао и да ће на Јахорини присуствовати радионици на којој ће бити расправљано о могућим негативним ефектима повећања минималне цијене рада.