latinica  ћирилица
29/03/2024 |  11:38 ⇒ 16:47 | Аутор: РТРС

Свечано обиљежен "Дан Средње школе унутрашњих послова" (ФОТО/ВИДЕО)

"Дан Средње школе унутрашњих послова" свечано је обиљежен у Центру за обуку у Залужанима.
Дан средње школе МУП-а Српске - Фото: РТРС
Дан средње школе МУП-а СрпскеФото: РТРС

Прошле године, послије више од двије деценије, поново је отворила врата баштинећи традицију претходне школе основане 1992. године.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да су ученици Срдње школе унутрашњих послова будућност Министарства унутрашњих послова Српске.

- Нагли одлив кадра који одлази у заслужену пензију био је аргумент да поново оснујемо Средњу школе унутрашњих послова Српске, као и за додатно јачање квалитета у стратешком опредјељењу будуће кадровске структуре МУП-а - рекао је Каран.

Министарству просвјете и културе Републике Српске уручена је плакета за подршку и помоћ у оснивању ове школе.

Министарка просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић рекла је да јој је част што је имала прилику да буде дио ове значајне приче.

- Били смо карика која је трабало да створи предуслове да школа почне са радом, како бисмо имали школован када, који ће гарантовати безбједност Републике Српске - рекла је Стојичићева.

Дан средње школе МУП-а Српске (Фото: РТРС)

Директор Средње школе унутрашњих послова Александар Миладиновић истакао је значај ове образовне установе која ће и у наредној школској години уписати 150 ученика.

- У претходних пола године имали смо доста изазова, које смо успјели пребродити и стећи одређено искуство које ће нам бити корисно за наредну класу - рекао је Миладиновић.