latinica  ћирилица
29/03/2024 |  12:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Пуповац: Коалиције нећемо правити са мрзитељима СДС С и Срба генерално

Самостална демократска српска странка (СДС С) предала је данас изборну листу за парламентарне изборе, 17. априла, а предсједник странке Милорад Пуповац је новинарима рекао да коалиције праве са онима који су ближи СДС С-у, прије него са онима који кампању заснивају на основу мржње према представницима Срба и Србима генерално.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

На констатацију да то значи да је СДС С близи ХДЗ-у, Пуповац је рекао: "То нисам рекао".

Упитан да ли је задовољан ХДЗ-ом и њиховим односом према српској националној мањини с обзиром на то да су партнери у актуелној влади и, уз подсјећање на ијзаву из расправе у парламенту у којој је посланик ХДЗ-а Јосип Бегоња рекао "самостан мале браће никад неће бити манастир ситних буразера", на коју СДС С није реаговао, Пуповац је казао:

- Не стижемо да реагујемо на све. Не реагујемо ни на све (Иван) Пенавине изјаве - рекао је Пуповац на шта му је новинар рекао да "Пенава (предсједник Домовинског покрета и градоначелник Вуковара) није партнер СДС С-а као ХДЗ".

- Не реагујемо ни на све изјаве предсједника Републике, ни појединих посланика СДП-а, не реагујемо ни на неке које можда ви фаворизујете па не видите шта говоре - рекао је Пуповац и додао да неће одговарати на питања која СДС С увлаче у кампању других странака, те да у томе неће учествовати.

- Одлуке о коалицијама доносићемо послије избора, када видимо какав је распоред гласова и каква је воља већине хрватских бирача, као и какви су програми и људи, који представљају ту вољу - јасан је Пуповац.

СДС С је предао листу за 12. мањинску изборну јединица, гдје им према закону припадају три посланичка мјеста. У пратњи Поповца, који је кандидат за посланика на изборној листи, биле су и кандидаткиње Драгана Јецков и Ања Шимпрага, као и тројица замјеника кандидата.